Comunicat de presă – Semnare acord de finanțare pentru modernizarea instalațiilor

 

COMUNICAT DE PRESĂ COMUN                                                                    

22 octombrie 2014

 

Azomureş a semnat un acord de finanţare în valoare de 75 milioane Euro pentru modernizarea celor două fabrici de amoniac (produs intermediar pentru obţinerea fertilizanţilor).

 

Tranzacţia

 

Facilitatea de credit sindicalizat pe termen lung, intermediată de Banca Comercială Română  SA in calitate de Coordonator cu Banca Comerciala Română SA și UniCredit Țiriac Bank SA în calitate de Aranjori Mandatați, va permite producătorului român de îngrăşăminte pentru agricultură Azomureş SA Tîrgu Mureş să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de investiţii din planul de modernizare a instalaţiilor de pe platforma de producţie.

 

Contractul, în valoare de 75 de milioane de Euro, se va derula pe o perioadă de 10 ani şi a fost semnat în data de 22 octombrie 2014.

 

Azomureş va utiliza finanţarea pentru modernizarea celor două fabrici de amoniac (produs intermediar pentru obţinerea fertilizanţilor), retehnologizarea fiind realizată de firma elveţiană Casale Group.

 

În cadrul acestei investiţii, Azomureş urmăreşte îndeplinirea tuturor cerinţelor de mediu referitoare la instalaţiile de amoniac prevăzute în Autorizaţia Integrată de Mediu şi documentele BAT (Best Available Technology), reducerea consumului energetic cu 13 % prin reducerea consumului specific de gaz metan, modernizarea sistemului de comandă şi control automat al procesului şi al opririlor de urgenţă prin introducerea DCS (sistemul de comandă şi control distribuit) şi mărirea capacităţii de producţie a fiecărei instalaţii de la 900 t/zi în prezent la 1.050 t/zi.

 

Băncile

 

Finanţarea a fost asigurată de Banca Comercială Română SA și UniCredit Țiriac Bank SA.

 

 

Consultanţi juridici

 

Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA în colaborare cu Allen & Overy LLP

 


 

 

 

 

 

Despre Azomureş

 

Azomureş Tîrgu Mureş este principalul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România. Azomureş produce anual cel puţin 1,3 milioane tone de îngrăşăminte şi asigură locuri de muncă pentru peste 2700 persoane. Produsele Azomureş ajung la fermieri din România, alte ţări din Europa, Africa, China, Japonia, America de Sud şi din Statele Unite. Proprietarul majoritar al Azomureş este Ameropa Holding AG din Elveţia.

 

 

Despre Ameropa

 

Fondată în 1948, Ameropa este un trader internaţional de cereale şi îngrăşăminte, din Elveţia, aflat în proprietate privată, care acoperă pieţe tradiţionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia şi Australia, la fel ca şi pieţe emergente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajaţi pe glob şi intermediază anual 10 milioane de tone de îngrăşăminte şi 10 milioane de tone de cereale.

 

 

Despre Banca Comercială Română

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (14,4 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor şi 551 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - aproape 2.100 de bancomate şi POS - 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce. 

 

Despre UniCredit Țiriac Bank

UniCredit Țiriac Bank este parte a UniCredit, grupul financiar european de top cu rețeaua cea mai extinsă din Europa Centrala și de Est. În România, UniCredit Țiriac Bank este una dintre principalele instituții financiare, oferind servicii și produse de înaltă calitate pentru cei aproximativ 580.000 de clienți. Banca îți propune să mențină permanent clientul în centrul activităților sale, să fie un partener cu care se lucrează ușor și să fie o parte activă a comunităților în care își desfășoară activitatea.
Grupul UniCredit este prezent pe piața din România prin intermediul următoarelor companii: UniCredit Țiriac Bank, UniCredit Consumer Financing (UCFIN), UniCredit Leasing Corporation (UCLC), UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UniCredit Leasing Romania, Allib ROM, Debo Leasing, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

 

 

Contacte pentru  presă:

 

Azomureş

Ovidiu Maior, PR – ovidiu.maior@azomures.com, mobil: +40-737009977

 

 

BCR -

Ionut Stanimir, e-mail: ionut.stanimir@bcr.ro, mobil: +40-730073901

Această informaţie este disponibilă şi pe pagina noastră web la: www.bcr.ro

 

UniCredit Țiriac Bank

Elena Constantinescu, e-mail: elena.constantinescu@unicredit.ro, mobil: +40-732610202