Comunicat de presă – Eveniment inaugurare investiții în luna noiembrie 2015

COMUNICAT DE PRESĂ

Tîrgu Mureș la

25 august 2015

 

În data de 19 noiembrie 2015 Azomureș va celebra, printr-un eveniment susţinut în Tîrgu Mureş, finalizarea celui mai amplu proces de modernizare din istoria recentă a combinatului. La eveniment vor fi invitate autorităţile locale şi centrale, reprezentanţi ai comunităţii locale, parteneri ai companiei, precum şi mass-media.

Investiţiile au atins valoarea de 240 de milioane de euro şi au ca efect reducerea emisiilor în mediul înconjurător, creşterea capacităţii de producţie, dar şi îmbunătăţirea calităţii produsului finit.

Proiectul a constat, printre altele, în modernizarea instalaţiei de producere a Ureei, modernizarea instalaţiilor Amoniac III şi Amoniac IV şi construcția unei noi stații de tratare a apelor industriale. Noile instalaţii şi cele modernizate vor fi puse în funcţiune în decembrie 2015.

Retehnologizarea platformei de lucru asigură încadrarea în noile norme de mediu aplicabile din ianuarie 2016.

În numai 3 ani de zile, din 2013 şi până în 2015, acţionariatul Azomureş, Ameropa, a făcut o investiţie de 6 ori mai mare decât investiţiile realizate pe o perioadă de 14 ani sub umbrela precedentului acţionariat al combinatului. Urmând politica Ameropa la nivel internaţional, Azomureş integrează în strategia sa de business obiectivele economice şi sociale având ca scop dezvoltarea durabilă.

Azomureş a beneficiat de sprijin şi încredere şi din partea autorităţilor statului şi a unuia dintre cei mai importanți parteneri, comunitatea locală. Astfel, programul de modernizare se desfăşoară conform planului, aducând beneficii pe termen lung în ceea ce priveşte economia locală şi naţională.

 

Azomureş este cel mai important producător de îngrăşăminte din România. Furnizarea de îngrăşăminte de cea mai bună calitate, precum şi suportul tehnic constant oferit fermierilor români dovedesc cooperarea valoroasă dintre aceştia şi Azomureş. Astfel, combinatul este un partener de încredere al fermierilor români şi are un aport major la dezvoltarea sectorului agricol, unul din principalii piloni ai economiei româneşti.

Manifestarea preocupării pentru o dezvoltare durabilă prin protecţia mediului înconjurător şi implementarea de către Azomureş de acţiuni în sprijinul comunităţii, înscriu compania în topul celor mai moderne şi eficiente combinate de îngrăşăminte din Europa.

 

Biroul de presă Azomureș