Comunicat de presă – Aplicare proceduri de oprire controlată

COMUNICAT DE PRESĂ

Tîrgu Mureș la

17 iulie 2015

 

Activitatea de producție a îngrășămintelor minerale pe platforma Azomureș a revenit la normal după evenimentul intempestiv, generat de o cădere de tensiune în data de 15 iulie 2015, ora 16.22.

Variația de curent cauzată de căderea stației de transformare de înaltă tensiune TRAFO 1 Electrica a impus declanșarea procedurilor standard de oprire în regim de urgență a instalațiilor de pe platformă. Oprirea s-a derulat, conform procedurii standard, în câteva minute de la momentul sistării furnizării curentului electric și nu a generat niciun pericol pentru populație, angajații de pe platformă sau pentru instalațiile aflate în operare. Odată ce s-a reluat furnizarea energiei electrice, ora 17.00, s-a început procedura standard de repornire a instalațiilor, derulată pe parcursul a mai multor ore.

În timpul procedurilor standard de oprire a instalațiilor, emisiile de poluanți au fost locale și normale în astfel de situații. Nu s-au înregistrat depășiri ale concentrațiilor maxim admise de amoniac în aerul înconjurător, monitorizate de analizoarele automate ale Azomureș și ale Agenției de Protecție a Mediului Mureș.

Oprirea accidentală a instalațiilor a fost comunicată, conform procedurii, Agenției de Protecție a Mediului și Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Mureș.

 

                                                                           Biroul de presă Azomureș