Comunicat de presă – Inaugurare oficială “Stație de Tratare Ape Industriale”

20 septembrie 2016

Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, a finalizat cu succes investiția într-o nouă stație de tratare a apelor industriale provenite de pe platforma de producție. Antreprenorul general al proiectul a fost compania olandeză Nijhuis Industries, specializată în proiecte de acest gen. Investiția Azomureș în stația de tratare ape industriale a fost de peste 10 milioane de euro și s-a încadrat în planul general de investiții derulat în perioada 2012 – 2015.
Studiile de fezabilitate și cele de proiectare au demarat încă din 2013, iar construcția stației de tratare ape industriale a început în primavara anului 2015, proiectul fiind încheiat în luna noiembrie 2015, conform planului de lucrări. În cursul acestui an a fost finalizată și procedura de transfer de operare către Aquaserv Tîrgu Mureș, pentru ca în acest moment stația de tratare ape industriale să funcționeze în parametrii programați.
Noua stație de tratare ape industriale a fost astfel gândită încât să poată procesa și alte ape industriale, provenite de la agenți economici din zona Cristești, în colaborare cu Aquaserv Tîrgu Mures.
Stația de tratare ape uzate Azomureș este proiectată să proceseze 939 mc/h de ape industriale și este compusă din 1 stație de pompare, 2 bazine de tratare biologică, 2 decantoare, 1 laborator de analize, 1 tablou de comandă și spații administrative.
Prin operaționalizarea acestui obiectiv de investiții, Azomureș își afirmă din nou responsabilitatea asupra acțiunilor de operare a instalațiilor de pe platforma de producție a îngrășămintelor, în concordanță cu normele europene de protecție a mediului înconjurător.