Comunicat de presă – Lansare ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor

23 ianuarie 2018

27021229_1916078822055849_2718566960669099264_o

Azomureș lansează noul ghid de transport în siguranță a îngrășămintelor pentru agricultură, destinat transportatorilor și utilizatorilor finali.

Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, lansează astăzi, la Tîrgu Mureș, un ghid practic destinat companiilor de transport (auto/cale ferată), specializate pe distribuția îngrășămintelor pentru agricultură, dar și utilizatorilor finali, fermierii. Apariția materialului informativ face parte din acțiunile Azomureș de responsabilizare a companiilor ce transportă pe teritoriul României cantități însemnate de îngrășăminte. Respectarea regulilor impuse prin diferite acte legislative permite desfășurarea în condiții normale a unei activități indispensabile pentru agricultura românească, aceea de a asigura ingrașămintele pentru fermieri.
Ghidul pentru transportatori a fost dezvoltat în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență, coordonat de dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul M.A.I. Materialul informativ va fi înmânat tuturor actorilor din lanțul de distribuție, de la șoferul autocamionului/mecanicului de locomotivă care transportă îngrășămintele direct de la producător, până la utilizatorul final, fermierul.
Materialul informativ, Ghidul pentru transportatori, este o sinteză a unor proceduri care se aplică deja în relația cu companiile de transport. Procedurile la care se face referire sunt implementate la nivel european, prin intermediul programului de management Product Stewardship dezvoltat de Asociația Europeană a producătorilor de îngrășăminte, Fertilizers Europe.
Ghidul pentru transportatori va fi distribuit și în țările europene unde Azomureș exportă îngrășăminte: Ungaria, Serbia, Austria, Polonia, Cehia, Slovacia.