Comunicat de presă – Lansarea programului de informare  4 C

Tîrgu Mureș la

7 martie 2016

  

 

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Facultatea de Agricultură, în colaborare cu Azomureș a lansat un nou concept de informare adresat fermierilor din România.
Pentru a oferi un exemplu de bune practici în agricultură s-a dezvoltat un program de informare reunit sub conceptul 4 C, 4 reguli de aplicare Corectă a îngrășămintelor în fermă. Obiectivele generale ale programului fac referire la creșterea veniturilor în fermă, la diminuarea pierderilor de îngrășăminte și conservarea calității mediului înconjurător și la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural prin acces la educație și alimentație conformă.
Cele 4 reguli care privesc tipul, doza, momentul și locul de aplicare a îngrășămintelor vor fi comunicate fermierilor de pe întreg teritoriul României, prin intermediul întâlnirilor directe cu aceștia, prin editarea de broșuri și manuale de fertilizare, cursuri post-universitare, platforme on-line.
Prin implementarea acestui program este continuată colaborarea dintre cele două entități, USAMV și Azomureș, ce are ca scop corelarea activităților științifice din mediul universitar cu activitatea practică din fermele românești. În acest mod studenții pot fi mai bine pregătiți și pot contribui la dezvoltarea agriculturii din România prin cunoștințele teoretice și practice pe care le dobândesc în facultate.

Biroul de presă Azomureș

Pentru vizualizare afiș, faceți clic aici.