Comunicat de presă – Punere în funcțiune instalație de filtrare pe platforma Azomureș

COMUNICAT DE PRESĂ

 


Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România a finalizat lucrările de investiții la una dintre principalele unități de granulare a azotatului de amoniu.

Tîrgu Mureș, 03 noiembrie 2015 – Lucrările la noua instalație au fost realizate în baza unui proiect al companiei canadiene Lavalin, una dintre cele mai renumite companii din lume în acest domeniu, iar la montajul întregii instalații au lucrat firme românești, precum: Comoserv, Moldocor, Actemium și Emerson. Pe parcursul a 5 luni, întreaga echipă Azomureș a reușit să finalizeze în termenul de timp propus noua instalație de filtrare – echipamente de captare și spălare a emisiilor – rezultatul acestei investiții de 4 milioane de euro conducând la încadrarea în noii parametrii de mediu, conform directivelor Uniunii Europene de protecția mediului înconjurător.

Mai mult decat atât, lucrările la noua instalație de filtrare pentru cea de a doua unitate de granulare a azotatului de amoniu (îngrășământ) sunt realizate în proporție de 90 % și urmează să fie pusă în funcțiune foarte curand. Azomureș urmărește același obiectiv – reducerea emisiilor și alinierea la standardele europene – ajungând în acest fel unul dintre reperele cele mai importante pe harta economică a țării. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,5 milioane de euro.

În paralel cu punerea în funcțiune a noilor echipamente de la unitățile de granulare, pe platforma Azomureș se află în stadiul de finalizare toate investițiile cuprinse în planul de conformare impus de autoritățile europene.

Cu ocazia acestor realizarii, Azomures a anuntat Agenția de Protecție a Mediului și Garda Națională de Mediu, cu privire la pornirea noilor echipamente.

 

Biroul de presă Azomureș