Comunicat de presă – Tabăra Națională de Chimie la Tîrgu Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ

Tîrgu Mureș la

1 septembrie 2015

 

Ameropa Group, cu o mare tradiţie în implicarea şi susţinerea proiectelor educaţionale, a încurajat şi sprijinit întotdeauna iniţiativele care urmăresc perfecţionarea tinerilor în anumite domenii de învăţământ.

 

Urmând tradiţia, Azomureş – parte din Ameropa Group - s-a implicat activ în programul “Tabăra Naţională de Chimie” organizat la Tȋrgu-Mureş, chiar în aceste zile. Olimpici din toată ţara, împreună cu profesorii lor, au avut ocazia, ieri, să viziteze cele mai importante puncte din Azomureş şi să interacţioneze cu specialişti din cadrul combinatului. Însă punctul de atracţie a fost prezentarea noilor utilaje, tehnologia modernă, dar în special centrul de comandă al platformei de lucru. Le-au fost explicate rezultatele acestor noi investiţii, impactul asupra mediului înconjurător, dar în special elevii au înţeles importanţa produselor Azomureş care asigură o calitate excepţională a produselor agricole, iar în final a produselor alimentare. Partea cea mai captivantă a fost explicarea, cu exemple practice, a cât de utilă este chimia într-o industrie care contribuie atât de mult la agricultura modernă a zilelor noastre.

 

Experienţa pe care Azomureş le-a oferit-o elevilor din întreaga ţară pasionaţi de chimie este parte din demersul companiei de a susţine educaţia şi de a-i pregăti pe elevi pentru o carieră în chimie. Azomureș a fost întotdeauna recunoscut ca un centru foarte bun pentru absolvenții de chimie; şi în prezent, la fel ca acum 50 de ani, absolvenții cu cele mai bune rezultate vin să lucreze în cadrul combinatului.

 

Eforturile Azomureş sprijină şi aduc o completare practică a proiectelor iniţiate de autorităţile din domeniul învăţământului, susţinând cercetarea aplicată, conectarea tot mai strânsă între sistemul educational şi piaţa muncii, dar şi pregătirea pentru viitoare competiţii în domeniul chimiei.

 

În viitor, Azomureş va continua tradiţia Ameropa şi îşi ia angajamentul de a sprijini şi iniţia programe educaţionale care vor dezvolta aptitudinile copiilor şi tinerilor în diferite arii de interes.

 

                                                                                              Biroul de presă Azomureș