Comunicat de presă – Tabăra de lectura “Narativ”, ediția I

05 septembrie 2016

În perioada 26 august – 2 septembrie, echipa Asociației “Curtea Veche” a organizat, cu sprijinul Azomureș, Tabăra de lectură pentru copii Narativ, în satul Criț, județul Brașov.
Douăzeci de elevi participanți, cu vârsta între 7-12 ani, au fost selecționați din Tîrgu Mureș în urma unui concurs școlar în cadrul căruia aceștia au scris de ce le place să citească. De asemenea la activitățile taberei au participat și copii ai angajaților Azomureș, selecționați în baza eseurilor redactate. Copiii au petrecut o săptămână într-o atmosferă care păstrează amintirea secolului al XV-lea la Casa Kraus, timp în care se desfășoară acțiunea romanului pe care l-au studiat în tabără – “Cocoșatul de la Notre Dame”, repovestire după romanul lui Victor Hugo, volum apărut în colecția “Cărțile copilăriei” la Curtea Veche Publishing.
Echipa asociației a pregătit un program variat: în cadrul atelierelor susținute de doi pedagogi specializați în arta teatrală, micuții au intrat în pielea personajelor din volumul studiat, au învățat prin activități practice despre istoria epocii în care se petrece acțiunea romanului, au exersat tehnici din arta discursului public și a improvizației pentru ca în ultima zi a evenimentului să pună în scenă un spectacol dedicat părinților. În completarea acestor activități, un ingineri agronom a transmis o parte din cunoștințele sale copiilor astfel încât aceștia să se bucure nu numai de citit, ci și de natură, să înțeleagă mai bine ce înseamnă munca pământului și roadele pe care acesta ni le oferă.
Programul a mai cuprins excursii atât la bisericile fortificate de la Viscri și Saschiz cât și plimbări la fermele din zonă unde copiii au învățat despre agricultură și creșterea animalelor.
Tabăra de lectură “Narativ” face parte din seria de proiecte de responsabilitate socială derulate de compania Azomureș, mare parte dintre acestea vizând capitolul educație.