Comunicat de presă – Tabăra de lectură “Narativ”

12 mai 2016

Asociația ”Curtea Veche” și Compania Azomureș vă invită să participați la tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei – NARATIV”, ce se va desfășura în comuna Criț, județul Brașov, în perioada 26.08 – 02.09.2016. Aceasta se adresează elevilor claselor II – VII din școlile gimnaziale de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Selecția celor 20 de elevi, participanți la tabăra de lectură, se va face astfel:

– în perioada 9 – 20 mai elevii vor redacta, cu pix sau stilou cu cerneală albastră, un eseu de 1-2 pagini, format A4, prin care să se ilustreze rolul poveștilor în universul copilăriei, capacitatea cuvântului de a acapara și înfrumuseța ființa.

– eseul va cuprinde numele și prenumele elevului, clasa, școala, un număr de telefon la care poate fi contactat.

– fiecare unitate de învățământ va aduce lucrările elevilor în plic sigilat în data de 20 mai, între orele 1100 și 1300 la secretariatul Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

– eseurile vor fi evaluate de către reprezentanții Asociației Curtea Veche.

Participarea elevilor selectați în tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei” este gratuită, organizatorii acoperind toate cheltuielile, inclusiv transportul.

Părinții elevilor selectați vor semna o declarație prin care își vor exprima acordul de participare al acestora în tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei”.

Elevii care trimit eseurile își exprimă astfel disponibilitatea de a participa la tabără, în perioada menționată.

Doar cei 20 de elevi selectați vor fi anunțați că sunt acceptați să participe la tabăra de lectură ”Cărțile copilăriei”.