Comunicat de presă – Ziua Mondială a Mediului 2015

08 iunie 2015

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, marcată în fiecare an la 5 iunie, Azomureș a organizat o întâlnire cu reprezentanții autorităților locale și parlamentarii din județul Mureș pentru a prezenta stadiul investițiilor ce se derulează pe platforma de producție.

În cadrul întâlnirii au fost trecute în revistă proiectele anunțate de acționarul companiei, Ameropa Elveția, în momentul în care a preluat combinatul. Investițiile în tehnologie modernă vor asigura continuitatea producției de îngrășăminte pentru agricultura românească.  Întâlnirea a cuprins și o prezentare a investițiilor pe platforma de producție a îngrășămintelor fiind evidențiat stadiul fiecărei instalații aflate în proces de modernizare.

Investițiile derulate pe platforma de la Tîrgu Mureș au în prim plan reducerea emisiilor în mediul înconjurător în vederea încadrării activității în normele de mediu aplicabile din 2016. “Lucrările de investiții pe care le-am început în vara anului 2012 sunt în diferite faze de construcție, iar cele care au legătură strictă cu reducerea emisiilor în mediul înconjurător, conform planului de conformare impus de autorități, se vor încheia până la sfârșitul acestui an. A fost o perioadă foarte dificilă pentru că fiecare echipament a fost proiectat și construit pentru Azomureș, fiind oferite soluții specifice industriei noastre. Grație acestor investiții Azomureș își va putea continua activitatea într-o relație mult mai bună cu comunitatea locală” a declarat Mihai Aniței, directorul general al Azomureș.