Comunicat de presă – Eveniment cultural la fosta Uzină de Materiale Fotosensibile

Tîrgu Mureș la

07 aprilie 2016

  


Azomureș readuce în atenția publică necesitatea reluării activității pe una dintre cele mai importante platforme industriale ale orașului, Întreprinderea de Materiale Fotosensibile din cartierul tîrgumureșean Unirii. Închisă în 2003, din motive care țin mai mult de revoluția digitală, platforma poate deveni acum atractivă pentru diverse investiții în industrie, dar și pentru proiecte culturale inedite.
Un astfel de eveniment se va desfășura în data de 9 iunie 2016, într-una din halele de la „Azo Foto” reabilitată special pentru această ocazie. Un concert de muzică clasică organizat în colaborare cu Asociația „Cultura Viva”, fondator al Festivalului „Academia Sighișoara”. Muzicieni din România și din străinătate vor susține un program cu tema „George Enescu – Bartok Bela, Interferențe”.
Vor fi prezenți: Alexandru Gavrilovici – Elveția, Andreea Duca -Spania, Stephane Giampellegrini – Luxemburg, Aurelian Bacan – România și celebrul cvartet de coarde Arcadia – România.
„Asociația Cultura Viva Sighișoara, fondator al Festivalului – Școala Academia Sighisoara – s-a bucurat în ultimii ani de sprijinul Azomureș în calitate de Sponsor. Nimic mai firesc deci, ca la deschiderea unui spațiu cultural nou pentru Tîrgu Mures, precum Uzina Foto, să existe și un accent muzical academic. Programul pe care îl vom oferi pe data de 9 iunie, va prezenta în eșantion contribuțiile muzicale ce vor fi aduse de profesori din întreaga lume, dar și de către elita muzicienilor din România la Academia-Sighisoara 2016, între 1 și 14 august” a declarat Alexandru Gavrilovici, președintele Asociației „Cultura Viva”.
Cunoscut fiind faptul că județul Mureș, și în special orașul Tîrgu Mureș este un centru cultural în domeniul muzicii clasice, aspect dovedit prin activitatea Filarmonicii de Stat și a Liceului de Artă, Azomureș oferă sprijin pentru doi tineri talentați să ia parte la cursurile din cadrul Festivalului „Academia Sighișoara”. Bursele, ce acoperă toate cheltuielile de participare, vor fi oferite elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, în urma unui proces de selecție coordonat de reprezentanți ai Festivalului „Academia Sighișoara” și ai Filarmonicii Tîrgu Mureș. Concursul de selecție se va desfășura în data de 15 aprilie 2016, ora 9, în Sala Mică de concerte a Palatului Culturii.

Biroul de presă Azomureș