Fertilizarea la cerealele păioase

 

Cerealele păioase reprezintă culturi cu preponderență în agricultura din țara noastră ca și în alte zone ale globului la care producția valorificabilă – boabele, au o importanță majoră, nutritivă în hrana oamenilor și a unor animale. În consecință obiectivul esențial al culturii cerealelor este producția principală – boabe, semințe, cu rezultate cantitative la unitatea de suprafață cât mai ridicate dar și cu o calitate mai ales de panificație cât mai bună, asigurată de conținutul de proteine inclusiv de gluten.  ...detalii.

Îngrășăminte cu microelemente

 

Azomureș produce, la cerințele beneficiarilor, sortimente noi de îngrășăminte cu macro- și microelemente. Efectul aplicării acestor compoziții complexe fertilizante se bazează pe interacțiunea pozitivă a macroelementelor cu microelementele deținute care își potențează reciproc efectele. Se pretează la aplicări faziale (suplimentare), de primăvară, la o gamă largă de culturi agricole și horticole sensibile la deficiențele acestor microelemente din sol, de aceea răspunsul acestor plante la utilizarea lor este semnificativ. ...detalii.

Porumbul și fertilizarea echilibrată

 

Porumbul este una dintre cele mai importante plante de cultură datorită productivității și randamentelor mari dar și multiplelor utilizări în nutriția umană, furajarea mai multor specii de animale, dar și ca materie primă în mai multe industrii.

Utilizarea multiplă a boabelor de porumb este datorată unei compoziții chimice complexe – substanțe neazotate, proteine, grăsimi și celuloză. Esențial în această compoziție este reprezentarea la nivelul a 80% din substanțele extractive neazotate a amidonului, aflat în relație negativă cu cel al proteinelor.  ...detalii.