NPK 20-20-0, o soluţie echilibrată pentru grâu şi rapiţă

Dintr-un vast portofoliu de îngrăşăminte complexe, Azomureş recomandă sortul NPK 20-20-0 pentru fertilizarea de bază la grâu. “A dat cele mai bune rezultate în loturile experimentale”, explică Mihai Rusu, profesor de Agrochimie la USAMV Cluj. La grâu, pentru fertilizarea de bază din toamnă, sunt fermieri care folosesc sorturi cu o pondere mare de fosfor. “Nu este cazul”, explică Mihai Rusu. „ Nu e nevoie la grâu să se facă exces de fosfor ...detalii.

Fertilizarea de bază a culturilor de toamnă

Pentru fertilizarea de bază a culturilor de toamnă, AZOMUREŞ S.A. recomandă:
NP 20:20
Îngrășământ complex echilibrat, cu conținut ridicat de N în raport de 1/1 cu P. Are efect de „starter” pentru păioasele de toamnă.
NP+S+Mg 20:20+5SO3+2MgO
Îngrășământ complex echilibrat cu conținut ridicat de N în raport de 1/1 cu P, îmbogățit cu S și Mg....detalii.

Fertilizarea la cerealele păioase

Cerealele păioase reprezintă culturi cu preponderență în agricultura din țara noastră ca și în alte zone ale globului la care producția valorificabilă – boabele, au o importanță majoră, nutritivă în hrana oamenilor și a unor animale. În consecință obiectivul esențial al culturii cerealelor este producția principală – boabe, semințe, cu rezultate cantitative la unitatea de suprafață cât mai ridicate dar și cu o calitate mai ales de panificație cât mai bună, asigurată de conținutul de proteine inclusiv de gluten. ...detalii.