Alege limba dorită: ro ro

PRODUCĂTOR DE

ÎNGRĂȘĂMINTE

MINERALE

PENTRU AGRICULTURĂ

AzoMureș

viziune

​Să devenim compania cea mai dinamică din regiune, propulsaţi de siguranţă şi calitate, în timp ce construim parteneriate solide pentru viitor.

AzoMureș

misiune

Să fim echipa profesionistă care produce fertilizanți de calitate și îi furnizează fermierilor din întreaga lume, folosim tehnologii sigure şi eficiente, acționăm responsabil față de mediu și parteneri.

AzoMureș

valori

​• Pasiune - Forţa care ne propulsează
Excelenţă - În tot ceea ce facem
Responsabilitate - Ne pasă de comunitatea în care trăim, de mediu şi de noi
Încredere - Transparenţă, deschidere, integritate
Suntem mai mult decât o echipă. ECHIPA +

AzoMureș

Fondată in 1948, compania Ameropa este o companie elvețiană cu capital privat, cu expunere internațională pe piața agricolă. Produce și comercializează îngrășăminte și cereale și este parte din lanțul de distribuție agricolă al cărui obiectiv este asigurarea hranei pentru populația lumii.

Sediul Ameropa se află la Binningen, Elveţia, în apropiere de Basel, iar birouri regionale există pe cinci continente. În prezent, Ameropa deține birouri, filiale sau active în 31 de țări din întreaga lume.

CARIERĂ ÎN

AZOMUREȘ

NOUTĂȚI

Azomureș și-a reluat, în condiții normale, activitățile de producție a îngrășămintelor pentru agricultură. Instalațiile de pe platforma Azomureș funcționează la parametri normali după incidentul de vineri, 8 ianuarie 2021, când o pană în rețeaua națională de transport a energiei electrice a afectat mai multe județe din nord-vestul României.

Azomureș a semnat cu E.ON Energie România un contract pentru predarea la cheie a unei centrale electrice noi care va folosi ca materie primă aburul rezidual generat de activitatea combinatului. Noua centrală electrică va genera 5 % din consumul anual de energie electrică al platformei industriale și va scădea costurile cu energia ale Azomureș cu 4 %.

​„Combinatul de îngrășăminte azotoase” a fost denumirea sub care a fost înființată, la 1 decembrie 1962, actuala companie Azomureș. S-au pus atunci bazele uneia dintre cele mai moderne platforme chimice, ce a devenit în scurt timp și unul dintre cei mai mari exportatori de îngrășăminte din România.

​Azomureș a prezentat autorităților cu atribuții în domeniul monitorizării platformei concluziile celui mai recent studiu de zgomot realizat în Târgu Mureș, în zona de nord-vest a orașului.

​Azomureș a finalizat recent seria de întâlniri pe care le-a avut cu persoanele publice care s-au înscris în cursa electorală pentru Primăria Târgu Mureș și care au acceptat invitația managementului.

​Anunțul a fost făcut în cadrul galei Romanian CSR Awards, desfășurată în sistem online din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Coronavirus.

​Azomureș își menține certificarea în domeniul Managementul Responsabil al Produselor/ Product Stewardship.

​Azomureș anunță finalizarea lucrărilor din cadrul reviziei tehnice parțiale și începerea procesului de repornire a instalațiilor, implicit reluarea producției de îngrășăminte la capacități normale.

​Azomureș contribuie financiar la achiziția unui echipament complet pentru efectuarea testelor de depistare a noilor cazuri de Coronavirus.

​În contextul deciziilor anunțate de autoritățile române cu privire la măsurile de prevenție în cazul infecțiilor cu Coronavirus, Azomureș a luat o serie de măsuri suplimentare, specifice activității companiei.

​Azomureș anunță începerea, la 1 martie, a lucrărilor tehnice din cadrul reviziei generale 2020. OUG 114/2018 care a determinat creșterea nejustificată a prețului la principala materie primă, gazul metan, și dereglări în calendarul de livrare a gazelor, creează în continuare condiții nefavorabile pentru continuarea activității de producție.

​Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl. Adrian Nechita Oros, a vizitat combinatul Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România. La această vizită a participat și Prefectul județului Mureș, doamna Mara Togănel.

Azomureș anunță numirea unui nou CEO în persoana domnului Harri Kiiski, în timp ce domnul Mihai Aniței va prelua poziția de Country Manager Ameropa România, biroul său fiind localizat în București, la Ameropa Romania Services. Ambele numiri intră în vigoare la 1 ianuarie 2020.

AzoMureș

Ziua Mondială a Fertilizanților se celebrează pe data de 13 octombrie și are în prim plan
descoperirea acum 100 de ani a principiului Haber – Bosch de sintetizare a amoniacului din atmosferă.

AzoMureș

Instalațiile de producere a îngrășămintelor pentru agricultură au intrat în programul de oprire planificată (revizie generală) la sfârșitul lunii mai 2019, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanță planificate. 

AzoMureș

În 2019, revizia generală este programată să se desfășoare în luna iunie, cea anterioară realizându-se în vara anului 2017. 

AzoMureș

Producem fertilizanți bazându-ne activitățile pe elemente ale fizicii și chimiei, ale științei, dar în același timp punem pasiune în ceea ce facem și reușim să rămânem mereu aproape de oameni.

Folosite responsabil, produsele noastre aduc beneficii pentru milioane de oameni, ceea ce ne determină să credem că misiunea noastră nu este în zadar.

Azomureș își asumă responsabilitatea de a deveni un partener al comunității locale prin susținerea unor proiecte în domenii cheie: educație, cultură, sănătate, social, mediu și sport, menite să ajute la dezvoltarea unei societăți mai bune și a unui mediu mai curat.

Furnizor de gaze naturale

Furnizare gaze naturale: sursă import și din producție internă.
Asigurarea transportului gazelor naturale în Sistemul Național de Transport până la nivelul sistemului de distribuție.
Consultanță în domeniul furnizării gazelor naturale.
Servicii de mandat pentru vânzarea/cumpărarea gazelor naturale pe Bursă.
Potrivit prevederilor art.61 pct.13 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 114/2018, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 116 din 29 decembrie 2018, art. 174 din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare care prevede: Clienții casnici care și-au exercitat dreptul de eligibilitate au dreptul să revină la furnizarea reglementată."

EXCELENȚĂ

AzoMureș
AzoMureș
AzoMureș

contact

Str. Gheorghe Doja nr. 300

Tîrgu Mureș 540237

Mureș ROMÂNIA


E: office@azomures.com


T: 0040 265 253.700

F: 0040 265 252.627

F: 0040 265 252.706

© 2021 Azomureș. All rights reserved.     Intranet

AzoMureș