Comunicat de presa lansare Brosura Safety

Târgu Mureș la
25 februarie 2021

Azomureș lansează în spațiul public un material de informare destinat comunității locale, cu detalii despre activitatea pe platforma industrială.

Compania a conceput acest material pentru a informa comunitatea locală despre activității care se derulează pe platforma Azomureș, despre riscurile ce pot apărea într-o situație de urgență și despre măsurile ce pot fi luate de cetățeni în astfel de cazuri. Materialul informativ sub forma unei broșuri, este realizat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

În ultimii ani, Azomureș a investit sume importante de bani, peste 250 de milioane de Euro, în modernizarea instalațiilor de producție. Drept consecință, Azomureș respectă reglementările de europene de mediu. Rezultatele sunt în acest moment evidente, iar monitorizările autorităților și cele independente arată o îmbunătățire semnificativă a impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător față de 2012. Investițiile au asigurat, pe de altă parte, o mai mare fiabilitate în operarea echipamentelor și oferă un grad de siguranță ridicat. Sunt disponibile sisteme avansate de alertă și funcții de declanșare independente de factorul uman pentru a preveni funcționarea în afara parametrilor normali. În același timp, s-a investit în profesionalizarea oamenilor care lucrează pe platformă, pentru a reduce la minim eroarea umană în procesele de producție. Siguranța este prioritatea Azomureș!

„Pentru că suntem o companie industrială din domeniul chimic, unele instalații funcționează la temperaturi și presiuni ridicate pentru procesul de fabricație a îngrășămintelor. La nivel teoretic, există riscul unei situații de urgență, care poate afecta cetățenii din afara platformei. Accidentele sunt de natură complexă - în lume îngrășămintele sunt produse de peste 100 de ani, s-au învățat lecții din evenimentele anterioare pentru a reduce probabilitatea unui accident. Apariția unuia este puțin probabilă, de unu la milion. Deoarece consecințele acestuia pot afecta oamenii din jurul nostru, informațiile sunt oferite populației pentru a se cunoaște comportamentul în astfel de situații conform Directivei Europene de Prevenire a Riscurilor Majore de Accident. La nivelul Azomureș sunt realizate scenarii de urgență și se efectuează frecvent exerciții împreună cu autoritățile locale”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureș.

„În momentul în care ai un agent economic care intră sub incidența SEVESO este clar că sunt anumite acțiuni care trebuie luate. Agentul economic are responsabilitatea să informeze și să pregătească populația pentru situația în care apare o situație de urgență, care este foarte rar să se întâmple. Această broșură vine în sprijinul populației. Este un pas și un model pentru alte entități care au riscuri și care trebuie să informeze populația din jur, iar ISU trebuie să organizeze exerciții specifice care să pregătească populația, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Cred ca următorul pas pe care compania Azomureș trebuie să îl facă este realizarea unui parteneriat cu mureșenii. Am încredere că sunt tratate cu maximă responsabilitate aspectele legate de siguranța mureșenilor. Broșura prezentată astăzi este un pas către acest parteneriat, pe care eu îl consider esențial, cel cu târgumureșenii, a declarat Mara Togănel, prefect al județului Mureș.

„Apreciem această inițiativă și în general toți pașii care se fac pentru siguranța cetățenilor și reducerea poluării în Târgu Mureș. În calitate de primar mi-am propus ca Târgu Mureș să aibă și să respire un aer mai curat și am propus ca prin proiectul de mobilitate urbană să reducem traficul auto care este numărul unu de factor pluant al aerului din oraș”, a declarat primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan.

Astăzi, pe platformă lucrează 2500 de persoane dedicate siguranței lor și familiilor lor, dar comunității locale. Tuturor, le este oferit suportul tehnic de care au nevoie pentru a începe și a încheia ziua de muncă în deplină siguranță. Prioritatea noastră este SIGURANȚA. A angajaților, a instalațiilor și a comunității locale.

Broșura de informare va distribuită zilele următoare în toate cutiile poștale din Târgu Mureș, Cristești și Sâncraiu de Mureș. Materialul de informare este disponibil și pe site www.azomures.com, în limbile română, maghiară și engleză.

Biroul de presă Azomureș

AzoMureș
AzoMureș
AzoMureș

contact

Str. Gheorghe Doja nr. 300

Tîrgu Mureș 540237

Mureș ROMÂNIA


E: office@azomures.com


T: 0040 265 253.700

F: 0040 265 252.627

F: 0040 265 252.706

© 2021 Azomureș. All rights reserved.     Intranet

AzoMureș