Comunicat de presă Repornire instalație Amoniac III

Reluarea producției de îngrășăminte complexe NPK, Azotat de Amoniu și Nitrocalcar

Azomures a încheiat în aceste zile contracte de achiziționare de gaze naturale, care permit reluarea producției de îngrășăminte la 50% din capacitatea totală a fabricii, începand cu luna octombrie 2023. Achiziția de gaze naturale s-a făcut în ciuda provocărilor continue pe care le vedem în structura piețelor locale de energie, precum și a taxelor suplimentare care tocmai au fost anunțate, care cu siguranță vor crește costurile noastre.

„Pe de altă parte, considerăm că asigurarea aprovizionării cu îngrășăminte pentru sezonul agricol următor (2023 – 2024) este pur și simplu prea importantă pentru a fi ignorată pentru sectorul agricol românesc, așa că era momentul să acționăm. Intenția noastră este de a menține în funcțiune producția de Amoniac (gazul fiind aici materie primă), precum și instalațiile de produs finit NPK, Azotat de Amoniu și Nitrocalcar atât timp cât condițiile o permit, cu mențiunea că volatilitatea piețelor pentru gaze și îngrășăminte este încă la cote istorice, deci viitorul este încă incert”, a declarat Josh Zacharias, director general al Azomureș.

Platforma Azomureș produce amoniac (produs intermediar pentru fabricarea îngrășămintelor) în doua instalații similare, codificate III și IV. Repornirea Amoniac III și a instalațiilor conexe vor permite fabricarea unei cantități importante de îngrășăminte pentru fermierii din România care pregătesc culturile din noul sezon agricol. Capacitatea totală de producție a platformei este de 1,6 milioane de tone, din care 80 – 85% sunt destinate pieței agricole românești.

„Azomureș și îngrășămintele joacă un rol vital în economia românească, conectând cele două mari sectoare ale energiei și agriculturii”, spune Josh Zacharias. „Am avut un dialog continuu cu Guvernul României și în special cu ministerele Economiei, Energiei și Agriculturii pentru a identifica cele mai bune soluții care să ne permită să ne reluăm pe deplin activitatea într-un mod sustenabil. Nu am ajuns unde ne-am propus, dar acesta este un pas important înainte și credem că, prin continuarea dialogului, ne vom asigura că Azomureș ajunge la 100% din capacitate și contribuie la ambiția Guvernului de a crește volumul mărfurilor produse în România, de a asigura locuri de muncă pentru români, de a îmbunătăți balanța comercială și, în cele din urmă, să vedem contribuția la bugetul de stat într-un mod productiv.” Biroul de presă Azomureș

AzoMureș
AzoMureș
AzoMureș

contact

Str. Gheorghe Doja nr. 300

Tîrgu Mureș 540237

Mureș ROMÂNIA


E: office@azomures.com


T: 0040 265 253.700

F: 0040 265 252.627

F: 0040 265 252.706

© 2021 Azomureș. All rights reserved.     Intranet

AzoMureș