Mediu

Poate cea mai importantă implicare în proiecte care urmăresc protecția mediului înconjurător este realizarea investițiilor în tehnologii moderne, care permit astăzi funcționarea în condiții de maximă siguranță. Evenimente care să marcheze „Ziua Mondială a Apei” sau „Ziua Mondială a Mediului” au fost organizate pentru a scoate în evidență progresele înregistrate la acest capitol.

Cultură

Târgu Mureș este un oraș cu o bogată tradiție culturală iar Azomureș susține principalele evenimente de acest gen. O legătură aparte este creată pentru festivalul-școală „Academia Sighișoara”, o inițiativă a violonistului Alexandru Gavrilovici, stabilit de ani buni în Elveția. Din 1993 încoace, timp de 2 săptămâni, cetatea Sighișoarei devine locul în care se predau cursuri de măiestrie și se susțin concerte de muzică clasică. Festivalul debutează de fiecare dată, pe 1 august, ziua națională a Confederației Elvețiene. Azomureș este partener al evenimentului din anul 2013.

Sănătate

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare a beneficiat în ultimii ani de sprijin din partea Azomureș prin susținerea financiară a unor proiecte care au avut în vedere pregătirea personalului ce intervine în cazurile de urgență sau pentru achiziționarea de aparatură medicală. În 2019 a devenit funcțional pe platforma Azomureș punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, destinat comunității din partea de vest a orașului. SMURD este un serviciu public de urgență medicală, creat după anii 1990 la Tîrgu Mureș de dr. Raed Arafat și extins apoi la nivel național.

Sport

Susținerea Azomureș pentru evenimente din zona sportivă se îndreaptă în special către acele manifestări care angrenează nu neapărat sportive de performanță. Se încurajează participarea membrilor comunității locale, dar și a angajaților împreună cu familiile acestora. Este deja o tradiție susținerea aunor evenimente ca „Azomureș Aqua Marathon”, „Mureș Half Marathon” și „Crosul ASCOTID” (având ca și cauză lupta împotriva diabetului la copii).

Educație

Programul național de lectură „ Cărțile Copilăriei în comunitățile agricole” este o inițiativă educativă prin care se urmărește facilitarea accesului la cărți al copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, cuprinși în sistemul educațional românesc. Azomureș a format un parteneriat cu Asociația „Curtea Veche” și organizează, împreună cu distribuitorii, donații de carte în diferite zone agricole. Obiectivele pe termen lung ale programului sunt: crearea unui obicei din a citi, copiilor și familiilor lor, scădrea ratei analfabetismului funcțional și creșterea abilităților de citire fluentă și de comunicare eficientă, facilitarea accesului la cărți prin donații oferite copiilor care provin din familii sărace sau medii defavorizate. Din 2014 încoace, peste 20.000 de copii au primit cel puțin o carte în cadrul acțiunilor din cadrul proiectului.

AzoMureș
AzoMureș
AzoMureș

contact

Str. Gheorghe Doja nr. 300

Tîrgu Mureș 540237

Mureș ROMÂNIA


E: office@azomures.com


T: 0040 265 253.700

F: 0040 265 252.627

F: 0040 265 252.706

© 2021 Azomureș. All rights reserved.     Intranet

AzoMureș