Material informativ pentru situații de urgență

Stimată doamnă/Stimate domn

Veți regăsi alături de această scrisoare un material de informare elaborat de Azomureș, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș. Este primul material de acest gen pe care l-am conceput pentru a vă informa mai în detaliu asupra activității pe care o derulăm pe platforma Azomureș, asupra riscurilor ce pot apărea într-o situație de urgență și asupra măsurilor ce pot fi luate de cetățeni în astfel de cazuri.

Siguranța este prioritatea noastră! Este una dintre condițiile noastre de operare. În ultimii ani, Azomureș a investit sume importante de bani, peste 250 de milioane de Euro, în modernizarea instalațiilor de producție. Rezultatele sunt în acest moment evidente, iar monitorizările autorităților și cele independente arată o îmbunătățire semnificativă a impactului pe care îl avem asupra mediului înconjurător față de 2012. Investițiile ne-au asigurat, pe de altă parte, o mai mare fiabilitate în operarea echipamentelor și ne oferă un grad de siguranță ridicat. Sunt disponibile sisteme avansate de alertă în caz de funcționare în afara parametrilor normali, ceea ce ne oferă comfort în zona de producție. În paralel, am investit în profesionalizarea oamenilor care lucrează pe platformă, pentru a reduce la minim eroarea umană în procesele de producție.

Totuși, pentru că suntem o companie industrială din domeniul chimic, unele instalații funcționează la temperaturi și presiuni ridicate și manipulăm substanțe chimice necesare în procesul de fabricare a îngrășămintelor. La nivel teoretic, există riscul apariției unei situații de urgență, care poate afecta cetățenii din afara platformei. Accidentele sunt de natură complexă - în lume îngrășămintele sunt produse de peste 100 de ani, s-au tras învățăminte din accidentele anterioare. Acestea au fost puse în aplicare sub forma unor sisteme de avertizare și alarmă, multe dintre ele blocaje de siguranță independente de factorul uman pentru a reduce probabilitățile unui accident. Apariția unui accident este puțin probabilă, de unu la milion. Deoarece consecințele acestuia pot afecta oamenii din jurul nostru, informațiile sunt oferite populației pentru a se cunoaște comportamentul în astfel de situații.

Înțelegem că este firesc să existe îngrijorare în rândul unor membri ai comunității locale, și este normal, nu toată lumea este familiarizată cu instalații industriale de acest gen. Astăzi, pe platformă lucrează 2500 de oameni care sunt responsabili în primul rând pentru ei și familiile lor, dar și pentru comunitatea în care trăiesc. Poate că unii dintre ei sunt chiar vecinii dumneavoastră. Acestora, le oferim suportul tehnic de care au nevoie pentru a încheia ziua de muncă în deplină siguranță.

Vă asigurăm că prioritatea noastră numărul unu este SIGURANȚA.
A angajaților, a instalațiilor și a comunității locale.

Echipa de conducere Azomureș:
Harri Kiiski, director general; Aurel Botezan, director tehnic;
Ovidiu Crăciun, director de producție; Steliana Petraș, director calitate-ssm-mediu;
Mihaela Bodeanu, director resurse umane; Cătălina Ionescu, director logistică;
Josh Zacharias, director comercial; Peter Liptak, director economic.

AzoMureș
AzoMureș
AzoMureș

contact

Str. Gheorghe Doja nr. 300

Tîrgu Mureș 540237

Mureș ROMÂNIA


E: office@azomures.com


T: 0040 265 253.700

F: 0040 265 252.627

F: 0040 265 252.706

© 2021 Azomureș. All rights reserved.     Intranet

AzoMureș